Witam
Panią Agatę Lewandowską znam już z niejednej pozycji poradnikowej. Tym razem dostarczyła mi sporej dawki na temat czosnku. Osobiście go jadam, lubię go w swojej kuchni i leczę się nim podczas przeziębień lub innych infekcji.
"Czosnek. Uzdrawiająca moc" Wydawnicwto RM
Czosnek zawsze kojarzył mi się z dzieciństwem, kiedy to babcia przygotowywała mi miksturę na jego bazie z mlekiem, masłem kiedy byłam chora. Rodzice i dziadkowie nie faszerowali mnie antybiotykami tylko w sposób naturalny mnie leczyli.
Teraz również go doceniam i jest ze mną praktycznie o każdej porze roku, ponieważ nie przeraża mnie jego smak czy zapach.
Pani Agata przedstawia czosnek jako roślinę leczniczą o cennych właściwościach prozdrowotnych. Czosnek ma działanie przeciwzapalne i wspomaga walkę z drobnoustrojami chorobotwórczymi, dlatego teraz w okresie zimowym warto dodawać go do swoich potraw, aby uniknąć przeziębień.
Z poradnika dowiadujemy się o rodzajach czosnku. Wiedzieliście, że jest czosnek polski, niedźwiedzi i czarny? Ja o czarnym nie słyszałam, stąd była to dla mnie ciekawostka.
Jeżeli nie ma przeciwwskazań (a są, i warto jest je poznać, zanim będziemy spożywać czosnek) możemy użyć tej rośliny do poprawy funkcjonowania jelit, na odporność, leczenia chorób układu krążenia, przy cukrzycy, chorobom skóry i stawów.
Dokładnie zostało przedstawione co zawiera czosnek jakie ma właściwości.
Ciekawą częścią poradnika są przepisy z jego udziałem. Ja już z kilku skorzystałam i na stałe wprowadziłam do mojego menu.
#współpraca barterowa
#wpis sponsorowany
pozdrawiam - Magda
super ;D
OdpowiedzUsuńDoskonała publikacja dla wszystkich, którzy chcą poznać móc tkwiącą w tej roślinie i wykorzystać tę wiedzę dla własnego zdrowia.
OdpowiedzUsuńTak, czosnek przynosi ogromne korzysci :)
OdpowiedzUsuńCZosnek ma sporo własciwości smakowych zdrowotnych... chętnie siegnę po tą publikacje
OdpowiedzUsuń