Witam
Czarny bez. Uzdrawiająca moc
Agata Lewandowska
@wydawnictwo_rm
Lektura na jeden wieczór, daje multum informacji i ciekawostek na temat czarnego bzu. Od lat czytam poradniki Agaty Lewandowskiej, ponieważ przekazana wiedza jest czytelna, zrozumiała. Poradniki nie są obszerne, natomiast treść jest bogata we właściwe słowa z danej dziedziny czyli np.: żywienia, diet czy jak w tym przypadku bzu.
113 kartek w tym od 85 łatwe przepisy ze składnikiem bzu to spojrzenie na tą roślinę z innej strony niż tylko krzaka na którym widzi się multum czarnych kuleczek.
Bez jest niezmiernie przydatny w leczeniu profilaktycznym w wielu chorobach czy przypadłościach. Bez możemy posadzić dosłownie w naszym kraju wszędzie, łatwo się przyjmuje, nie ma specjalnych wygód jakie należy mu stworzyć przy wzroście. Ja kojarzę go z dzieciństwa, kiedy to moja babcia przygotowywała z niego soki na zimę jakie służyły całej rodzinie podczas przeziębień. Bez ma szereg zastosowań przy innych schorzeniach jak np.: przy cukrzycy, wszelkich stanów zapalnych w organizmie, warto go spożywać kiedy nasilają się problemy z wysokim ciśnieniem
Owoce czarnego bzu mają właściwości przeciwutleniające, przeciwdrobnoustrojowe (m.in. przeciwbakteryjne) i przeciwzapalne.
W treści książki znajdziemy np.: nieliczne szkice gałązek bzu.
#współpraca barterowa
#wpis sponsorowany
pozdrawiam - Magda
Lubię zapach bzu, a może sięgnę po tę ksiażkę
OdpowiedzUsuńStosunkowo mało wiem o właściwościach zdrowotnych czarnego bzu, zatem z zainteresowaniem sięgnę po ten tytuł.
OdpowiedzUsuńPrzepisy to fajna sprawa, pamiętam jak za dzieciaka ciocia częstowała nas sokiem z bzu
OdpowiedzUsuń